Next best friend - Mindchocolate

Next best friend

Een vrouw brengt zo’n 76 uur van haar leven door met het zoeken naar spullen in haar handtas en verslijt er gemiddeld 111 in haar leven – handtassen. Lachen! Zulke feitjes slikken we voor zoete koek. Zo wordt de handtas vaak voor belangrijk aspect van de vrouwelijke identiteit versleten. Ook bij mij gaat het er in als chocola.

Ja! De handtas als persoonlijk item. Als een verlengstuk van je imago. Heb je soms zin in een sigaret om je territorium af te bakenen? Echt, probeer liever een handtas. Niemand weet wat erin zit; een onaantastbaar stukje zelf. Met je handtas ben je samen. Het is je next best friend.

Nooit gemerkt dat het voelt als trespassing als je even in de handtas van een ander moet zijn? Zoek m’n sleutels even voor me. Of, ik heb m’n handen vol, pak het zelf even. Of dat, hoe minder goed je iemand kent (of als vriendinnetje beschouwt), hoe minder graag je haar toelaat in je eigen tas?

Dat er bij iedereen ongeveer hetzelfde in zit, doet er even niet toe. Jij en jouw tas – juist de combinatie is uniek! Het is privé-terrein, bekend terrein, waar je in control bent, waar je je thuis voelt (…al verdwaal je er soms wel.)

De handtas van sommige vriendinnetjes is ‘het vriendje’ waar ze altijd de baas over zijn. Voor sommige vriendinnen staat hij symbool voor hun bagage. En voor weer andere meiden zit alle kleur die zij in zich hebben alvast aan de buitenkant van hun tas.

Leuke gedachten, bij het afscheid moeten nemen van een tas, die naar zijn eeuwige rustplaats gaat in de kast. Mijn tassen kosten tussen de acht en driehonderd euro. Weggooien lukt me niet. Ik heb er tenslotte zo’n beetje in gewoond! En zolang ik er geen tweede hypotheek voor hoef te nemen, ruil ik ze niet in.

I.D.